NaNoWriMo del 2

Jag bara kände att jag måste vidareutveckla mitt förra inlägg om NaNo lite till, efter att ha funderat lite på vad det egentligen ger.

Förutom det jag redan varit inne på,

  • Känslan och gemenskapen
  • Nyttan i att få ett råmanus färdigt på en månad, så har vi även:
  • Den där fina grafen som nästan är min favorit med hela grejen, (larvigt jag vet, men det är något tillfredsställande med att se sitt skrivande på en stigande kurva)
  • Peppmailen från författare som Dean Koonts, Maggie Stiefvater och Jenny Han.
  • Att bara få skriva helt kravlöst utan självcensur eller korrigering.

Och känner man att 1667 ord per dag är i överkant, kan man ju alltid sätta sitt eget dagsmål, säg kanske 500 ord eller 1000. Hur som är man en vinnare i slutet av november när man har fått skrivet varje dag i en hel månad. Sånt syns. Själv har jag de senaste åren haft problem(?) med att bara flödesskriva som jag gjorde förr i tiden, helt utan krav på att det måste bli bra och utan att gå tillbaka och ändra. Med mitt förra manus (det som jag nu ska skriva om under NaNo) så skrev jag smärtsamt långsamt, för orden ville liksom bara inte fram, jag var alldeles för självmedveten.

Jag ser fram emot ett försök att släppa alla de kraven och bara skriva på. Det skulle kännas som att vara i tonåren igen och bara skriva för nöjes skull. Vilket är något jag saknat i flera år.

41416205_10156036134990000_338254079291555840_n

2 reaktioner till “NaNoWriMo del 2

    1. Hehe, det var det året jag ”vann”. (Det enda hittills) Riktigt roligt att se kurvan stiga! 😀 Det blev liksom en pepp i sig att fortsätta lite till även fast jag redan var i mål med dagskvoten 🙂 Mina andra är inte fullt lika tjusiga, lol!

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s