Hur går det med NaNoManuset?

Jotack, det knallar på riktigt bra än så länge. Jag har redan från dag ett (när jag kände hur lätt det gick att skriva, halleluja) lagt mig på några fler ord per dag än vad som krävs, och ligger efter dagens skrivsession (uppdelad på två st à 1000 ord vardera) på 8008 ord. Känns bra och storyn har ju ändå precis börjat. Men jag tycker jag har fått en riktigt bra start, faktiskt. Vad jag märkt är att det är väldigt mycket tankar och inre monolog såhär i början, men det får vara precis som det vill i nuläget, det går ju alltid att fixa senare.

En kul grej jag gjort (vad gör man inte för att få lite omväxling i sitt skrivande) är att skriva hela manuset på paddan, och maila mig själv den senaste versionen varje dag som en slags säkerhetskopiering. Det är praktiskt, för då kan jag skriva var som helst, och det känns inte alls lika mycket som ett jobb att ligga i sängen och skriva, hehe. Mer som ett slags behagligt tidsfördriv, lite som att dagdrömma, fast på papper.

När det gäller Samhällets fiende har jag nu lagt in alla ändringar i texten efter korrekturläsningen, puh. Så nu ska jag börja fingranska det sista imorgon, sedan är det dags att lägga sista handen vid omslaget, innan boken går till provtryck. Spännande!!!

Det var en liten lägesrapport från mig.

Hoppas ni har det bra.

IMG_8146
Slutet på nanodag nr 4

2 reaktioner till “Hur går det med NaNoManuset?

    1. Tack snälla du 🙂 Det känns fortfarande riktigt bra och som om jag kanske skulle kunna ro iland detta i år. Men mycket återstår ju av månaden än. Jag vet att det svåra brukar börja andra veckan… 🙂

      Gilla

Lämna en kommentar