Att vara författare

…är något jag inte ägnat jättemycket tid åt den senaste månaden.

Har mest fotograferat eller redigerat foton. Samtidigt har jag dragit ner på fototiden, eller snarare effektiviserat den. Förut kunde jag vara ute och fota flera dagar i veckan, men nu fotar jag inte så mycket stadsmotiv längre, så det blir oftast bara när jag har bestämt tid för att fota någon. Vilket känns bra. Det är som att fotandet fått ett syfte nu.

Men i veckan har jag tagit upp manuset igen. Och jag minns hur mycket jag faktiskt gillar den här berättelsen. Och mina huvudpersoner. Det känns fint att få tillbringa lite tid med dem igen.

Och ikväll ska jag förstöra en av karaktärernas lediga dag. För det är ju sådant vi författare sysslar med, elaka som vi är. Vi gör livet surt för våra karaktärer. Ibland blir det bra igen mot slutet, ibland inte. Precis som med livet.

Den här berättelsen grundar sig på en idé jag fick när jag läste en annan bok för flera herrans år sedan. Jag får ofta bra idéer när jag läser, faktiskt. Jag hittar något jag gillar, ett koncept eller något annat som talar till mig, och så föds en egen idé. Den har legat i bakhuvudet och mognat sedan dess.

Så förhoppningsvis blir det min nästa bok. Känns fint att kunna säga det. 🙂

Nu ska jag gå och sätta karaktär M på prov.

Mobilbilder från dagens promenad. ☺️

6 reaktioner till “Att vara författare

 1. Vad härligt att du kommit igång med skrivandet igen! 🙂 Här går det fortsatt trögt, men några ord tillkommer lite då och då i manuset.
  Japp, att göra livet surt för karaktärerna är ju ett måste, annars blev det inget driv i handlingen. Vi får kanske vara glada att vi inte är karaktärer i en bok 😉
  Jättefina bilder också! 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja det är ganska sporadiskt även nu men har lyckats skriva lite varje dag den senaste veckan. Med betoning på Lite. 😉
   Härligt att det går framåt för dig med. Är helt övertygad om att det kommer bli en bok till sist. ☺️
   Men precis, även om det låter lite grymt. Ja, haha, det får vi nog vara glada för, men å andra sidan är väl livet som ”vanlig” inte alltid heller så roligt. 😄
   Tack snälla du. ☺️ ser fram emot att visa bilderna som togs förra veckan, och idag har jag en ny fotosession.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s