Bokproduktion och studiofoto

Just nu är det inte så mycket fotograferande, eller ens skrivande då vi är mitt uppe i den mest intensiva biten av produktionen av vårens första titel.

Härom natten satt jag med inlagan till ganska sent och idag ska jag göra färdigt det sista där. Men jag hinner fundera på mitt eget manus och skriva några stycken här och där. Och det verkar på ett sätt vara bra, för igår kom jag på en intressant utveckling av en scen jag ärligt talat kom på av ett ögonblicks infall.

Jag planerar förvisso handlingen i stort rättså ingående, men visst finns det gott om plats för scener och detaljer jag inte planerat med, och ibland letar de sig in i texten när jag är avslappnad och bara skriver. Sedan inser jag att de faktiskt gillar dem, men måste förstås veta hur de ska passa in i handlingen. Gör de inte det ryker de, men oftast märker jag att de faktiskt har ett syfte.

Och igår kom jag på det.

Härom dagen gjorde jag något läskigt. Jag kontaktade en person som jag tror skulle kunna hjälpa mig att utvecklas (inom foto). Jag har inte fått svar än, men oavsett hur det går med det, så är jag rätt nöjd över att jag vågade höra av mig. Jag kommer nog försöka igen på annat håll med, så detta var bara ett första steg på vägen. 🙂

Just nu är det väldigt ont om fototillfällen, vilket gör att kameran blivit liggande i stort sett oanvänd lite för länge. Men härom veckan var jag på kurs en kväll på Scandinavian Photo, och det var kanonroligt. Plus att jag lärde känna lite andra fotografer. Det hade blivit en miss i planeringen från butikens sida så kursen skulle egentligen börja en timme senare än annonserat. Efter lite missnöje (en del hade rest rätt långt) så satte vi oss i cafedelen och började prata med varann, och en timme försvann iväg jättefort. Och det var ju jätteroligt att få höra vilken erfarenhet de hade, vad de hade för mål med kursen och fotandet osv.

Därför blev stämningen lite mindre spänd när vi senare fick börja fota med modellen för kvällen, som hette Elin och var kanonduktig. Här är några av bilderna jag tog.

Den kursen gav absolut mersmak. 🙂 och studiofoto var ju riktigt roligt, inte alls så läskigt som jag trodde. Självklart spelar det även in att vi hade tillgång till riktigt bra utrustning. 🙂

Nu ska jag fortsätta manuspysslet.

Ha det bra så länge. 🙂

9 reaktioner till “Bokproduktion och studiofoto

 1. Det är en av sakerna jag uppskattar med kurser i ämnen en brinner för, att prata med de andra om det gemensamma intresset.
  Och jag känner igen mig i att det ofta kommer lösningar eller nytt just när jag är avslappnad och kanske inte alls egentligen tänker på manuset. 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja, jag börjar förstå hela kursgrejen nu. Jag har ju aldrig gått några skrivkurser, trodde inte det var min pryl, men var definitivt det. 🙂
   Ja kanske är det så, att när hjärnan inte är upptagen med att lösa något problem med manuset eller kämpa för att alls kunna få ner något, så kan det komma små guldklimpar. Detta löste egentligen ett problem jag inte ens kommit till än i min omskrivning. Det var något jag var tvungen att göra längre fram.

   Gillad av 1 person

 2. Jättebra att du vågade kontakta personen. Även om det inte blir något, så tog du steget och det är ju egentligen det enda vi kan påverka.
  Riktigt bra ju att ni fick en timme att prata på först 🙂 det är bland det bästa – att få prata med andra som intresserar sig för samma saker.
  Lycka till med den nya boken på förlaget.

  Gillad av 1 person

  1. Ja det kändes bra. Måste våga börja vara lite aktiv på den fronten. 🙂 och ta fler initiativ kanske.
   Ja det var faktiskt kanon, då kändes det inte lika läskigt att stå framför alla andra sedan och fota. 🙂
   Vi peppade varandra, det var kul.
   Tack, det ska bli riktigt roligt att släppa den. 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Vilka bra bilder det blev! 🙂 Och kurser brukar alltid vara intressanta och lärorika.
  Jag pysslar också med manuset mellan varven och nu börjar vi ju snart se ljuset i tunneln när det gäller utgivningen av boken vi jobbar på just nu.
  Ska bli skönt när den är ute och vi kan ägna mer tid åt vårt egna skrivande 🙂

  Gilla

  1. Tack snälla du, jag tycker också deblev bra. 🙂 Sedan handlar det om träning, träning, träning…
   ja precis, nu börjar vi redan se ljuset i tunneln förhoppningsvis så snart blir detmer skrivtid igen 🙂

   Gillad av 1 person

 4. Du är verkligen både en bra författare, och fotograf! Hade vi bott i närheten av varandra hade jag anlitat dig när det är dags för författarfoto igen (om det blir det, men det har jag bara bestämt mig för att det blir;)

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s