Fotograferande står till, men…

Fotandet har helt avstannat. Ingen att fota, och pga omläggning av schemat och kollegor som slutat vilket innebär fler timmar, ej heller så bra koll på hur jag kommer jobba längre fram än de närmaste 3-4 dagarna… Då blir det svårt att boka in något.

Jag har haft kontakt med en annan fotograf och vi har bollat ett samarbete framöver men vädret den senaste tiden har ju varit sämsta tänkbara och trots idogt mailande har vi inte lyckats smälta samman till en idé. Hon fotar dessutom lite andra slags porträtt än jag (de jag fotat hittills och som jag är intresserade av att fota), så vi behöver hitta en gemensam grund som känns rätt för båda. Inte helt lätt. Men viljan är god.

Jag har också lagt ut en förfrågan i en annan grupp och fått svar, men problemet med schemat ovan kvarstår och dessutom är folk lite lustiga. De säger ”Jag är intresserad”, men när man 1. försöker hitta en dag som passar är de alltid upptagna, eller 2. pejlar läget för att ta bilder på ett visst tema så slutar de svara (svar nog iofs, fast det stod ju i annonsen så borde inte komma som någon överraskning) eller 3. försöker få klart för sig vad de behöver för slags bilder och om de har några önskemål= inga svar.

Så just nu är det svårt. Men jag har istället tränat lite med min speedlight och paraply (och mig själv som modell), på:

 1. Rembrandt-ljus (behärskar till fullo nu, hehe)
 2. Butterfly-ljus (inte helt där än, och utrustningen sätter lite gränser med)

Alltid något.

Nu ska jag krypa ner i sängen för i morgon ringer klockan kl 5,00 igen!!!

Men vi har i alla fall färdigställt omslaget till vår nästa bok, resultatet kan ni se på mitt och förlagets instagram eller på www.dareme.se. Det var ett riktigt roligt omslag att göra och när det gäller omslag är faktiskt inte fler förläggare = sämre resultat. 😀 (som med soppan och kockarna, alltså 😀 )

Det känns skönt att vi ligger helt i fas med vår supersnäva tidsplan.

Nu kan jag koppla av någon vecka medan vi väntar på provtrycket. 🙂

19 reaktioner till “Fotograferande står till, men…

 1. Kul med samarbete med annan fotograf. Det känns som om du tar jättekliv i fotograferandet (fast du var ju bra från början också). Men lustigt att folk som är intresserade slutar svara. Då får man väl åtminstone tacka för ditt erbjudande och säga att man har ångrat sig av någon anledning.
  Jobbar du i Indesign när du gör omslag? Jag har tänkt hyra programmet någon månad och leka litegrann, men det är många år sedan jag jobbade i det, så kanske inte ens kan få till någonting.
  Skönt att ni är i fas.

  Gillad av 1 person

  1. Ja det hade varit jätteroligt om man fick till det. 🙂 tror det skulle vara väldigt lärorikt med.
   Ja eller hur? Om man får napp på annat håll eller ångrar sig vid närmare eftertanke är det väl inte svårt att bara säga det, tycker jag med. Det är inte som att jag gräver ner mig för det 😉
   Nej, jag använder andra program så kan tyvärr inte säga så mycket om just indesign, men det låter kul. Vad har du för typ av projekt i åtanke då? En reseskildringsbok med foton? 😀
   Minns att jag hade någon enstaka månad av PS för ett par år sedan, i precis samma syfte, lol.

   Gillad av 1 person

   1. Jag skulle vilja sammanställa en pilgrimsresa vi gjorde i norra Spanien, bara för egen del. Men hittar på så mycket annat jag vill göra så det blir liksom hela tiden uppskjutet 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Det kan ju verkligen gå i perioder tycker jag, allt man håller på med egentligen. Jag har inte fotat ordentligt på många år nu och vill så gärna komma igång igen. 🙂 Ett steg i taget helt enkelt och inte pressa fram något tror jag är ett vinnande koncept, i alla fall för min del. Roligt att du ändå verkar ha lite samarbeten på gång med andra! Hoppas det blir av och blir bra!

  Gillad av 1 person

  1. Ja så är det kanske, och det är ju lite frustrerande när man verkligen känner ett sug efter att få fota men inte har förutsättningarna. Vad tråkigt att du inte fotat på så länge, men hoppas du kommer igång igen. Är det tiden som är boven eller?
   Nej, pressa fram något ska man såklart inte, mens et behövs ju heller inte när det ha delar om något man längtar efter. 🙂 jag har faktiskt bokat in en fotografering nu på måndag 🙂 det ska bli sjukt roligt och även lite utmanande, för det blir nog den mest avancerade fotograferingen hittills. Men jag är riktigt taggad och tror det kan bli bra. 🙂

   Gilla

   1. Det handlar främst om problem med hälsan och väldigt bristande ork, att jag inte orkar och klarar av att göra det jag vill. Prio ett just nu blir liksom det viktigaste för att få vardagen att gå ihop hyfsat. 🙈 Men igår tog jag ändå fram kameran och tog några foton! Inte orkat redigera dem än dock. Det är oftast där jag fastnar sen, med själva redigeringsdelen.
    Vad kul att du har en fotografering inbokad! Lycka till!!

    Gillad av 1 person

   2. Åh jag förstår. Vad tråkigt att höra. Ja redigeringen kanske kan kännas jobbig ibland, speciellt om man inte har orken… hoppas du får må bättre snart!
    Äsch, det blir inget. Personen i fråga höll på och vela så mycket fram och tillbaks, och när vi äntligen hade hittat en tid och dag och försonats med det faktum att det skulle regna och hittat en lösning på det så verkade han få kalla fötter och ville skjuta på det. 😏 så det verkar som om jag får längta efter att få fota lite till. Men jag kan fixa en ebok istället. Har ju en titel att ge ut som ebok i vår. 🙂

    Gillad av 1 person

   3. Framförallt handlar det nog om själva urvalsprocessen. Jag tar alltid lite för många foton och sen blir det ett så stort projekt att sålla och gallra. 😬 Men man lär sig väl det också så småningom. 😊
    Men vad synd att det inte blev något med fotograferingen! Bättre lycka nästa gång! Ge inte upp, det kommer fler tillfällen. 😊

    Gillad av 1 person

   4. Ja det gör jag med, men väljer bara ut ett fåtal att jobba vidare med, för de övriga brukar vara lätta att gallra bort, hehe. (Jag är ganska petig)
    Ja precis, man gör ju det. Har du fotat länge?
    Det var lite synd, faktiskt, hade sett fram emot det. Men får försöka hitta någon annan. 🙂 tack! Detsamma! 🙂

    Gilla

  2. Ja, jag är också ganska kinkig så det är nog därför urvalsprocessen blir så krånglig. Haha! Framförallt med många snarlika bilder. ”Är de tillräckligt skarpa?” ”Sitter fokus helt rätt?”
   Jag har hållit på med foto av och till egentligen sen jag var 14 men då var det analogt. Sen började jag mer ordentligt med digital fotografering för kanske 10 år sedan och det har verkligen gått i perioder. Vissa år knappt tagit i kameran och andra fotat massor. Nu är jag framförallt otroligt ringrostig. 😅Du då, har du hållit på länge?

   Gillad av 1 person

   1. Haha, det är nog det. I mitt fall är jag extremt självkritisk så jag brukar inte få så många bilder jag tycker håller måttet, varpå utgallringen blir enkel. 😉 just det där med fokus och skärpa är ju extremt viktigt. Jag är lite av en pixelpeeper, haha.
    Ah då är du ju riktigt rutinerad. Jag fotade förvisso analogt som barn med två olika kameror, (helautomatiska point and shoot, aldrig slr) sedan började jag fota med mobilen 2015 när jag skaffade Instagram. Fotade med den till förra våren då jag skaffade min första ”riktiga” kamera, och blev totalt biten. Har ägnat extremt mycket tid åt det hela det här året, det är den vana jag har. ☺️

    Gilla

 3. Ja, omslaget blev verkligen jättebra! 🙂
  Folk är verkligen konstiga. De bör ju inse att om de nu vill medverka, måste man ju i första hand komma överens om en tid som passar båda. Fattar inte varför man svarar om man nu ändå har så stora problem att hitta en tid.

  Gillad av 1 person

  1. Det tycker jag med! Och precis i vår stil. 🙂
   Eller hur? Varför ens svara om man nu vet att man är superuppbokad typ varje dag i veckan? En tjej bodde i Uppsala, och när jag skrev att jag har lite svårt att hinna resa dit under veckan för att jag börjar jobba efter lunch och föreslog att hon kanske kunde komma hit så blev det tyst, haha.
   Men men. Igår fotade jag min pappa istället, när han kom förbi. Alla som kommer vägen, liksom. 😁

   Gillad av 1 person

   1. Eller hur? Det räcker inte med att de får bilder gratis, dessutom ska de inte behöva åka någonstans utan folk får komma till dem. 😉 nej, exakt, Uppsala undviker man ju helst efter allt man hört på senaste tid.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s