Fotovåren har inletts!

Mycket kul som händer nu! I dagarna kommer ett lass med böcker att dimpa ner här! Dessutom ska jag (samma dag) fota i Kungsträdgården, något jag verkligen sett fram emot! Är sjukt taggad för den fotograferingen, och den har redan blivit inställd en gång pga att blommorna inte behagade slå ut utan höll på sig. 😀  men nu är blomningen i alla fall  ett faktum, var där och spanade lite idag och det såg fantastiskt ut!

Dessutom har ytterligare två personer hört av sig och vill bli fotade, så kul! Nu när våren är här och det så sakta börjar grönska överallt öppna det ju för så mycket fler fototillfällen.

Under tiden lite bilder från mina senaste fotosessioner 🙂

Dessa två var dessutom på samma dag, och jag var helt hög på känslan i två dagar efteråt, för det var så fantastiskt roligt.  😀 Fick utlopp för alla mina kreativa idéer för den här sortens bilder!

Dessutom upptäckte jag att min 50mm 1,8 är riktigt bra på detta med porträtt! 🙂

Jag har även provat Canons 50mm 1,4 men tyckte inte alls om den, autofokusen var extremt fladdrig och oberäknelig, viket gjorde den lite knepig att använda då den tappar fokus alldeles för ofta när man komponerar om bilden. En massa bilder jag tog med den vid ett tillfälle blev totalt oanvändbara, vilket var himla synd. Och bilderna som blev acceptabla blev inte ens speciellt skarpa och då fotade jag inte ens på största bländaren utan någonstans runt 2,2-2,8. Så vad ska man då med den till, kan man undra?

När jag inte fotar idkar jag självstudier i alla möjliga ämnen relaterade till fotografering. 🙂 Jag har insett att jag lär mig väldigt bra på det sättet.

Men nu i veckan ska jag på en föreläsning / workshop med en duktig fotograf, det ska bli jättespännande!

6 reaktioner till “Fotovåren har inletts!

 1. Jättefina bilder! 🙂
  Spännande med föreläsning också och som du skriver så börjar ju snart den härligaste fotosäsongen nu. Ingen behöver stå ute och frysa och samtidigt försöka se avslappnad ut på bilderna 😉

  Gillad av 1 person

 2. Intressant reflektion om 50mm 1,4. Min reflektion är som du säger, att det här med stor bländaröppning (1,8-1,4) är inte så användbart som många vill påskina. Nuförtiden behövs sällan så stor bländaröppning, det var viktigare förr på den analoga tiden och innan autofokus, mer användbart. Dels p.g.a. att sökaren och mattskivan/snittbilden blev ljusare och därmed lättare att ställa in skärpan eftersom det var manuellt och dels att iso på filmen inte var så hög låg oftast 64-200 ISO. Dessutom bländar man oftast ned till 2,8-4 för att få bra skärpa i bilden. Fina bilder!

  Gillad av 1 person

  1. Vad kul att du tycker det. 🙂 ja, efter lite fundering har jag väldigt svårt att motivera mig själv till varför jag skulle behöva en 1,4 eller en 1,2, även fast många som fotar porträtt använder dem och på full bländaröppning. Jag gillar helt enkelt lite mer skärpa i ansiktet, tycker inte det där superkorta skärpedjupet där ögonen är i fokus men öron o näsa oskarpa är min grej riktigt. Oftast landar jag på 2,8 för närbilder och kanske 3,5 för helfigur, beroende på objektiv. Det skulle väl vara för kvaliteten på glaset då, men för närvarande tycker jag de jag har passar mig fint 🙂
   Tack så jättemycket och tack för info kring den historiska aspekten. 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s