Redigeringen har tagit semester…

Kom nyss hem från en kort semestervecka i Italien där jag hann med att besöka både Comosjön och Gardasjön (två städer) från min hemmabas i Milano. Ljuvligt, även om det faktiskt var lite i varmaste laget. Och då hade jag ändå ”missat” den värsta värmen bara ett par dagar innan jag kom dit, då det var 41 grader!!! Gaaah! Nu var det istället ”bara” mellan 32 och 36, vilket var fullt tillräckligt. Jag klarade de temperaturerna bättre för några år sedan, då hade jag ställt om, men nu däremot kändes det desto tuffare och det blev ganska frekventa besök till den kommunala poolen (hittade en som var underbar, se länk för bilder här.) Milano har som tur är en hel del bra pooler, för som man säger, det enda som saknas i Milano är havet! 🙂 Stora är de och väldigt välbesökta så här års men trots det var det ingen anmärkningsvärd trängsel då jag var där mitt i veckan och inte på helgen. Det var gudomligt att få sänka ner sig i vatten och känna kroppstemperaturen återgå till normalt 🙂 låg där och plaskade flera eftermiddagar.

I övrigt fotade jag mindre än jag hade trott, och inga kvällsbilder alls. Hade planerat lite kvällsfoto, men tror dessa bilder lämpar sig bättre på hösten då det är lite mer gynnsamt ljus. Lite som här. Note to self: Nästa gång jag åker till Milano ska det vara höst eller vår, sommar är för varmt.)

Jag hann i alla fall  återse en kär vän och fd flatmate, Silvia som f.ö även var på jobbresa i stockholm i våras, vilket var riktigt skoj. Och tog en del bilder på henne.

Vid mitt besök vid Comosjön hade jag en liten ide om att fota lite streetporträtt, problemet var bara att tröskeln att ta sig över för att fråga främlingar om jag fick ta en bild kändes ungefär en meter hög. Men till sist tog jag mod till mig och tog några bilder på en jätterar mexikansk tjej som var på rundresa i europa på semestern. Helt själv dessutom. Verkligen strongt. Hon var jättetrevlig och vi pratade en bra stund.

Själva Comosjön har jag besökt förut, och den var fin som vanligt även om vädret var lite i gråaste laget. Och när jag kom hem med tåget till Milano Cadorna så hade de där grå molnen förvandlats till ett ösregn så jag blev mer eller mindre dränkt innan har hann till hotellet. (men kameraryggsäcken klarade sig torrskodd, tack vare en plastsäck jag alltid bär med mig för tillfällen som dessa) Gardasjön har jag besökt tidigare med, typ 2005 eller så, när jag dejtade en snubbe vars pappa hade ett hus där.

A921EAE6-88A8-4C0D-943A-6DED07B62CB72B38B708-549A-4A77-BD1F-51F6A3840E28

Första fotot är från Desenzano, andra från Sirmione, som var en supersöt liten stad dit man åkte med en kort färjetur.

Några foton från Milano blev det väl med, men inte så många. Jag hade sett fram emot att fota alla sevärdheter men när jag kom dit var det som att se sin hemstad, man blir blind för skönheten och tycker att ”detta har väl alla sett”, och ”det här har jag ju fotat hundra gånger.” Fotade ju en del tidigare med mobilen, så även om det inte var speciellt bra bilder känns det i alla fall  som jag redan gjort det. Lol. men en liten bild från Corso Sempione blev det i alla fall , med bågen och de karaktäristiska spårvagnarna.

8702E8A9-66E7-438D-A5E3-F12BD4C5F595

Här stod jag mitt i gatan med spårvagnar komma åkande från bägge hållen, lol. Byggnaden som syns i bakgrunden är Castello Sforzesco, en sevärdhet i sig som innehyser flera museer.

Efter att jag kom hem i söndags har jag haft en fotografering i torsdags då jag ville träna på att fota med blixt i kvällsljus, vilket jag sett fram emot. Så jag och Nada från balettbilderna åkte ner till Hornstulls strand och fotade lite, dels på stranden intill och dels på en badbrygga (där det var folk som faktiskt tog ett kvällsdopp samtidigt trots 12 grader i luften). Jag hade en minisoftbox monterad på kamerablixten och det funkade väldigt bra. Den är himla smidig för man behöver inte hålla reda på så mkt utrustning och med tanke på att det blåste en del så skulle nog ett ljusstativ med paraply riskera att blåsa omkull. (och kanske hamna i vattnet! Himla onödigt.)

Vi fick en hel del härliga bilder.

0711-01R20711-270711-16R

I veckan som kommer har jag en, ev två nya fotograferingar och det passar ju fint eftersom jag är ledig några dagar mitt i veckan. Känner mig så lyckligt lottad som kan ägna mig åt detta, för jag tycker det är så himla roligt.

Hoppas er sommar är fin och att ni hittat lite sommarvärme, eller svalka för den som föredrar det. 🙂

Look closely at the present you are constructing.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s