Paparazzo

Idag skulle jag egentligen ha varit ledig. En av de få dagar denna månad som jag tänkt bara chilla och vila. Men så hörde en av ”mina” mäklare av sig imorse och frågade om jag var intresserad av ett litet jobb. Hennes mamma fyllde jämnt, hela släkten var inbjuden plus lite vänner, och de ville ha lite bilder från festen. Det lät kul tyckte jag och en eftermiddag i vackra Omgivningar vid vattnet tackar man ju inte nej till. Ens om man tänkt vara ledig.

Det blev jättetrevligt. Jag smög omkring som en pressfotograf och tog mingelbilder på gästerna. Försökte vara diskret. Till slut blev det lite individuella porträttbilder med, både på par, hela familjer samt ett släktfoto.

Det kändes som en ära, med fyra generationer närvarande. Jag tänker att det är sådana bilder man uppskattar en dag i framtiden. Därför brydde jag mig inte om att en del hade lustiga miner på nån bild, eller att alla under ett tal höll blickarna riktade på en punkt i horisonten, till och med jubilaren. En dag kommer de fråga sig ”vad kollade vi alla på egentligen?” 😁 Sånt är ju kul, tycker jag i alla fall. Det var även en så gott som helt nyfödd bebis med, som såg lite missnöjd ut, vilket också blev kul bilder. En dag kanske hon ser sig själv på bild i fasters knä, och tänker ”jisses, vad jag såg arg ut.” Istället fokuserade jag på känslan, och storyn.

Det började också regna, himlen bara öppnade sig och som tur var satt alla under ett enormt partytält i den stora trädgården, och även maten var under tak. Men kameran höll sig torr som tur var. 🙂

Ja det var som sagt trevligt, och speciellt att ta en helt annan slags bilder än vanligt. Gruppfoton har ju sina svårigheter med, när alla är så att säga på olika fokusplan. Och det är alltid någon som blundar, tittar bort eller gör något annat lustigt. Men det gick med tillslut.

Sedan åkte jag hem, och på Lidl när jag skulle handla lite mat, hade jag en märklig upplevelse. Jag kom direkt från tunnelbanan så hade inte mina vanliga papperspåsar med mig för frukten, så jag lade en tomat i en godispåse 😀 då ville kassörskan ta betalt för påsen ändå, varpå jag undrade varför. Det var ju ändå plasten som skulle beskattas, inte påsar i allmänhet väl? (Godispåsarna betalar ju inte ens butiken något för, de kommer från godisleverantören) Nej, men jag tog ju den istället för en plastpåse, sa hon. 😳😳🤨

Det var väl det jag visste hela tiden. Plastpåseskatten har inte ett smack med miljön att göra. Allt handlar bara om att krama ur ytterligare lite mer skattemedel ur de redan hårt prövade (och beskattade) svenskarna som aldrig säger ifrån. Pengar som man sedan kan skänka bort förbehållslöst till andra länder i form av bidrag, eller till invånare som själva aldrig kommer bidra med några skattemedel och slå sig för bröstet i tron att man gjort något bra. Hepp. Leif Östling anade nog inte hur bevingade hans ord skulle bli när han frågade vad fan han får för pengarna. Något som känns allt mer relevant att fråga sig numera.

Politikerna, ja. Någon sa på Twitter, när ska de visa lite handlingskraft mot allt detta våld, skjutningar, terrordåd, mord och våldtäkter? När ska man börja göra något åt det? Mitt svar: förmodligen efter att de förlorat valet. Då ska ni se att de plötsligt hittar motivationen att ändra på väldigt mycket i sverige och vet precis vad som bör göras. 😉 Tills dess får vi ha det som vi har det.

Här är i alla fall ett par street portraits som jag tog förra veckan. Hoppas ni har en fin sommar.

(Dessa är tagna med min gamla kamera och vad som börjar bli mitt favoritobjektiv: Sigma 35mm art. Samma som jag använde till bilderna med Johan i ett tidigare inlägg.)

Annons

6 reaktioner till “Paparazzo

 1. Kul att få fota på en fest! 🙂
  Den där plastpåseskatten har dessutom bara dragit in en bråkdel i skatt mot vad de räknade med, så snart hittar de något annat att beskatta. Löfven ska ju införa en klädskatt nästa år t ex.
  Sossarna lovar alltid att de ska få ordning och reda inför valen, synd bara att så många väljare går på det där, för de borde ha lärt sig vid det här laget att de flesta löften bryts så fort de sitter vid makten igen.
  Det blir hur som helst inte roligt för de partier som ska ta över efter detta, för JÖK-regeringen har ju verkligen tappat kontrollen över det mesta nu och jag är tveksam till att det går att få ordning igen. Åtminstone kommer det att ta lång tid innan de som i så fall tar över lyckas.

  Gillad av 1 person

  1. Ja det var riktigt roligt faktiskt. 🙂
   Haha, det var bra att höra. Men lol, klädskatt? Vad går den ut på? 😄😄 Ja de var väl tvungen att hitta något som svenskarna inte kunde komma undan. 😉
   Precis, de gör ju det och kanske lite extra när någon annan sitter vid makten. Löften som inte betyder ett skit sedan.
   Nej, det lär bli ett jäkla jobb att försöka vända den här skutan på rätt kurs igen för de som förhoppningsvis tar över vid nästa val. Som du säger har de ju totalt tappat kontrollen över hela landet. Jag är också lite tveksam till att detta ens går att vända, har sedan flera år redan betraktat sverige som ett förlora land, tyvärr och det har bara blivit värre under tiden. Så vi får väl se. Det lär krävas enorma insatser av den som blir satta ta göra det så man får hoppas de verkligen vill göra det jobbet.

   Gillad av 1 person

   1. Den går ut på att dra in ännu mer pengar, vilket såklart kommer att påverka klädindustrin eftersom de måste lägga den skatten på kunderna, som alltså får betala ännu mer. Gissar att shoppingen utomlands kommer att öka när de inför den skatten. Tanken är att den ska komma i april nästa år.
    Det tror jag också, det är nog kört med det här landet nu, för det har gått alldeles för långt. Tragiskt för de barn som växer upp i detta. Blir nog många som emigrerar framöver.

    Gillad av 1 person

   2. Vad konstigt, jag trodde jag hade svarat på din kommentar, sorry! ❤️ Jo så mycket förstod jag men hur ska den genomföras? rent allmänt i form av högre priser på kläder eller? Alla kläder eller bara nyproducerade? Tänker att det skulle kunna leda till att fler börjar köpa second hand som en följd. Förstår inte hur man skulle kunna applicera dem på begagnat, de är ju redan skattade en gång, men den här regeringen har ju noll skam i kroppen. 🤣😆
    Tror tyvärr det. Om det ens ska gå att få ordning igen är det nog ett par generationer bort och kommer kräva ganska rejäla förändringar i samhället, så länge varken kan jag vänta, har jag tid eller lust att hoppas på en förändring. Jag tror det kommer bli konsekvensen jag med. Fullt begripligt.

    Gillad av 1 person

 2. Fina streetbilder. Och vad roligt med festen. Lät som ett nice uppdrag. 🙂
  Ja, den där påsskatten. Jag köpte en grillad halvkyckling som låg i frigolit med plast runt och sådana förpackningar läcker alltid. Nu glömde jag norpa till mig med en påse vid frukten och vid kassan fanns förstås ingen pytteliten fryspåse. Inte en chans att jag tänkte lägga kycklingen i vare sig tygkasse eller handväska utan något runt. När jag frågar kassörskan har hon en rulla småpåsar liggande hos sig, som kostar 50 öre. Nu fick jag en, tack och lov, annars hade jag blivit lätt tokig. Kanske bett henne ta tillbaka kycklingen rentav. Men seriöst, den där godispåsegrejen… Suck!

  Gillad av 2 personer

  1. Tack! 🙂 Ja det varjättekul och annorlunda.
   Eller hur, det är ju bara fånigt och handlar inte ens om miljön i grunden, de använder det bara som ursäkt.
   Ja det där känner man till från när mansjälv jobbade i matbutik, de var alltid kladdiga de där kycklingarna. 😆 Ja folk är verkligen fåniga. Dumsnåla rentav. En nöjd kund är väl viktigare än en godispåse kan man tro. Jag brukar ju ha dem med mig annars så det är inte som att just jag i alla fall sätter det i system.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s