Rapport från semestern

Ja nu är jag ledig. Nästan i alla fall. Det dyker visst upp nån liten bokning då och då. Men nästa är inte förrän den 18:e i nuläget så jag anser mig vara på semester. 😁

Jag måste säga att såhär långt har jag lyckats att inte tappa vanorna helt, tvärtom. Efter att ha insett att min extrema trötthet och yrsel berodde på en medicin jag käkar vars dosering nyligen ökats, så har jag dragit ner en aning och energierna börjar återvända. Hurra! Lite yrsel kvarstår men den är inte lika begränsande som tidigare.

Så nu tar jag mina morgonpromenader igen och det känns härligt. Speciellt morgnar som imorse när det faktiskt var sol. Överlag har jag promenerat mycket mer den senaste tiden, vilket känns toppen, samt ägnat en del tid åt matlagning, inspirerad av denna youtuber:

https://youtu.be/LNoiOU3XpR0

Jag vet faktiskt inte hur jag hittade den, antagligen kom den upp som förslag i mitt youtubeflöde men vad som orsakade det vet jag inte för jag är vanligtvis inte så road av matlagningsvideos, eller matlagning heller. Men det här var ju ett kul koncept och jag fann en uppsjö av relaterade videos av samma tjej, i stil med ”126 måltider för 30$” och liknande (då menar hon alltså att hela familjen på sex personer äter frukost, lunch och middag i x antal dagar då det är portionerna som avses). Och människan är ju helrolig, dessutom är hela familjen så rar, och jag blir förvånad hur alla fyra barnen gladeligen slevar i sig svarta bönor och ris och allehanda frugala anrättningar och att portionerna inte är ett dugg amerikanska, tvärtom. Det är dessutom en kul inblick i både hur förhållandena ser ut i USA med ställen där fattiga kan komma och få matvaror med hem, samt hur prisnivåerna ser ut där och vilka matvaror som finns som man aldrig ser här.

Detta är till skillnad från vanliga matlagningsvideos ett lite intressantare koncept tycker jag. Hur laga bra måltider på liten budget. Och hon är väldigt kreativ och rolig att lyssna på så jag har sett en uppsjö av hennes videos över lag. Alla handlar inte om brutalsnåla budgetar men alla handlar om att äta bra, nyttigt och hemlagat utan att behöva spendera massor. Så helt oväntat har jag plötsligt blivit inspirerad till lite mealpreppande och lagat mer mat än vanligt.

Jag försöker ju också att inte spendera alltför mycket på matkontot (vilket jag gjorde tidigare) så den träffade verkligen rätt. En sak som jag gjorde en tid nu (även innan jag hittade denna) är att handla frukt och grönt på tex lidl och Willys svinnhylla. Där snackar vi billigt och man kan ofta fynda. Några exempel:

– 1,7kg bananer med lite fläckar i skalet för 10kr

– cirka 5 kg apelsiner och clementiner för 20kr (jag hittade inga fel på dem alls, jo en var lite mosig…)

– 1 påse med ett par sötpotatisar, ett gäng palsternackor och en kålrot för 10kr. (kombinerat med potatis och morötter jag hade hemma blev det rotmos och resten ska ugnsrostas). Jag vet inte om jag är lite ovanlig men jag ääälskar hemlagat rotmos.

Så där sparar jag in en hel del. Och det verkar vara fler som gör det för de går oftast åt. 🙂

Har ni hittat något oväntat youtube-konto nån gång som gjorde att ni ändrade era vanor i nån riktning eller bara rent allmänt inspirerade er?

Jag har också fotat en del, fast mer streetfoto och solnedgångar istället för det vanliga.

apelsinkassen
mobilbild
Annons

8 reaktioner till “Rapport från semestern

  1. Jag har inte heller ändrat själva matvanorna, utan mer rutinerna kring matlagningen mer kanske. Och jag äter absolut fortfarande det jag gillar. 🙂 Åt ganska frugalt redan innan, det var mest lite kul att se andra som gör samma sak.

   Gillad av 2 personer

  1. Vad kul. Ja hon är rolig att lyssna till med, och familjen är supergullig. Jag brukar inte gilla videos där hela familjen ska vara med, brukar oftast mest bli ofokuserat och tramsigt då, men i det här fallet funkar det, tycker jag. 🙂
   Håller med om promenaderna. De dagarna blir alltid lite bättre och man får mer gjort. Idag har jag fortfarande inte kommit ut för det är så himla grått… och sängen var för mysig. ☺️😆

   Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s