Skrivdrömmen

Som en del säkert märkt/gissat hade jag en period mellan 2010-2014 då mina skrivambitioner var uppskruvade till max. Jag bloggade i stort sett varje dag, hade massor av tankar och funderingar kring skrivandet, och också massor av drömmar och ambitioner. Mitt drömscenario då var att kunna skriva på heltid.

Sedan dess har både skrivandet och ambitionerna sakta avtagit för att slutligen helt tyna bort, men ironiskt nog skulle jag idag kunna uppfylla drömmen om att skriva på heltid. Ja bortsett från fotojobben då, men eftersom mitt företagande är inriktat på både författande och fotografi så skulle jag tekniskt sett kunna skriva som en del av mitt jobb.

Lustigt hur livet är funtat. Hur något som upptar all ens vakna tid (och ibland en del av sömnen med), påverkar ens arbete, relationer och livsrutiner några år senare kan vara förpassat till ett hörn i minnet, en liten rest av en tid som flytt. Hur livet ser till att uppfylla ens dröm när man slutat drömma om det för länge sedan.

Idag läste jag om en författarkollega (vet inte ens om jag är kvalificerad att säga så längre faktiskt) som blivit såld till ett gäng länder utomlands, och glädjen var total. Jag tänker på hur många böcker denna person skrivit, kämpat på för att nå erkännande och ta sitt skrivande framåt på alla tänkbara sätt, och inser att just den biten nog alltid saknades i mitt egna skrivande – och drömmande. Det begränsade sig liksom bara till själva akten i att faktiskt skriva, att få leva i den där bubblan av mina berättelser, umgås med mina karaktärer hela dagarna istället för mina snorkiga (då) kollegor. Själva biten med markarbetet var aldrig min starka sida. Och jag inser att hur mycket jag än ville skriva, så hade jag aldrig den sortens driv och ambitioner.

Jag är faktiskt rätt nöjd med hur jag har det idag och tänker att allt har sin tid i livet och det är de som verkligen vill något som blir kvar medan de andra sorteras bort. De där som bara drömmer men inte riktigt är redo att göra det som krävs för att faktiskt nå dit. Och jag lockades aldrig av tanken på att sitta och signera böcker på bokmässan, eller att resa land och rike runt och föreläsa. Av att intervjuas av tidningar eller sitta i tevesoffor och se djupsinnig ut och berätta om mitt skrivande. Det var aldrig en del av min dröm. Kanske borde det ha varit det för att vara realistisk, men det var det inte, och därför undrar jag om alltihop kanske bara var just det, ett luftslott utan vidare förankring i verkligheten. Men var det så så kändes den i alla fall väldigt verklig.

Hur är det för er? Hur mycket är ni redo att göra och hur långt är ni beredda att sträcka er, även utanför er comfort zone, för att uppfylla era drömmar? Hur realistiska är ni i ert drömmande? Finns det någon fler än jag som insett att de hyser drömmar som kanske inte riktigt stämmer överens med verkligheten?

Ha en fin helg!

Annons

7 reaktioner till “Skrivdrömmen

 1. Kul citat av Mark Twain 🙂 Mina planer med skrivandet är just att skriva. Skriva bättre och förstå hur man gör helt enkelt. Jag har visserligen drömt om att ha releaseparty men inget av det som följer/bör följa efter det.
  Jag är nästan aldrig inne på någon blogg, öppnar bara datorn när jag ska betala räkningar, och det beror på en värkande axel som jag måste få ordning på. Så inget såga ved i alla fall 🙂 Men jag tänker mycket på hur jag ska fördjupa mina karaktärer och hur jag ska skriva vidare när jag mår bättre.
  Härligt att du verkar nöjd med hur det blev för dig. Du är grym på att fotografera och så kul att det kan vara lönsamt också.

  Gillad av 2 personer

  1. Eller hur? 😁 det är ett av mina favoriter.
   Ja, det har jag all förståelse för. Jag tror det skulle bli svårt i alla fall för mig att återgå till att göra det efter att ha velat skriva för att attdela med mig av mina berättelser till andra, annars skulle jag återgå till att bara nöjesskriva tror jag. Men jag brukar som sagt ”skriva” vidare på mitt första manus i huvudet. 🙂
   Haha, nej, sågning av ved blir det nog inte här heller, lol. Även om det tveklöst är bra träning. 🙂
   Tack, snälla du! Ja detär jätteroligt att äntligen få arbeta med något jag faktiskt älskar. 🙂

   Gillad av 2 personer

 2. Jag brukar ju alltid försöka hitta nya utmaningar, men har på sistone insett att jag gjort allt som jag haft på min Bucket list. Så frågan är om jag ska skriva en ny lista, eller om jag ska anse att jag redan nu uppnått allt jag strävat efter och inte bör sätta upp nya mål 🙂

  Gillad av 2 personer

  1. Ja så kände jag ett tag med, lite konstig känsla. 🙂 Tycker absolut du ska skriva en ny lista för så länge man är frisk och orkar göra saker kommer det helt säkert dyka upp saker att sträva efter eller utforska, och kanske är det rentav bra att fortfarande ha något att drömma mot, livet skulle nog bli tråkigt annars?

   Gillad av 2 personer

  1. Låter härligt. Jag har också älskat att skriva, ända sedan jag var liten, men på senare tid har det svalnat lite. Men jag gissar att det går i vågor, så kanske kommer det tillbaks en dag. 🙂 ska kolla dina länkar 🙂 tack för tips.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s