Vårkänslor

Nu är våren här i alla fall, det gick supersnabbt här i Stockholm och innan man ens hunnit fatta vad som hände var snön borta och termometern visade 8-10 grader 😮

Själv visar det sig i att jag får förnyad lust att göra fint hemma som alltid när ljuset börjar leta sig in i lägenheten igen (jag har ingen sol i lägenheten på hela vintern pga vänt mot nordöst) på vårkanten. Så idag hade jag bestämt mig för att ta och göra en liten vår-declutter, det samlas ju på nya saker utan att man tänker på det och vips behöver man rensa igen. Dessutom kanske man plötsligt kan skiljas från saker man förra gången tyckte man kunde behålla.

Så jag gick igenom hela lägenheten igen från början. En del har jag redan gått igenom de senaste veckorna, som klädkamrarna och ett linneskåp så där behövdes inte lika mycket röj. Däremot kunde jag stuva ner en massa kamera-equipment i förvaringslådor under sängen och därmed tömma hyllorna i klädkammaren, det var härligt. Nu är min lägenhet i ärlighetens namn redan ganska minimized men det blev i alla fall en rejäl hög med grejer som antingen slängdes eller skänktes till stadsmissionen. Lite piff i form av avtorkning av golvlister hanns med också samt lite badrumsstäd.

Och när jag var klar märkte jag att mitt fikonträd i trapphuset börjat få blad 🙂

Sedan fick jag veta att dagens jobb blev inställt pga sjukdom, så jag fortsätter väl att piffa lite till och göra rent det där tråkiga, som golvbrunnen i badrummet, huu. 😮 Och tvätta mina skor, de är ju annars svåra att tvätta då jag använder dem varje dag. Men nu ska jag troligtvis inte ut med idag så de hinner nog torka till på onsdag.

Även skohyllan har minimiserats, har numera endast 3 par skor varav ett par är stövlar, men måste helt klart köpa i alla fall två nya par till sommaren. Det är ju kul att ha något annat än gympaskor med ibland. 🙂 Jag tänker mig ett par ballerinas och ett par lite mindre sportiga sneakers. Något man kanske även kan ha till en kjol, om andan skulle falla på.

Så det har jag pysslat med det senaste. Och läst bloggar. Idag blir det alltså inget jobb så vem vet, kanske hinner med en promenad till, om det blir en fin solnedgång.

Har ni börjat få vårkänningar? Hur uttrycker den sig i så fall? Och hur långt har våren kommit hos er?

/Katarina

2 reaktioner till “Vårkänslor

 1. Här töar det också, men jag har haft fullt upp med så mycket annat i helgen och idag, att jag knappt hunnit märka det, lol.
  Vårstädningen dröjer nog ett tag för mig tills saker lugnat ner sig här hemma, men härligt i alla fall att våren är här 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Härligt, speciellt som jag förstått att ni fått en hel del (!) snö i vinter… 😀
   Ja det förstår jag, man får ta det när man får en lucka helt enkelt. Jaa, verkligen, och hoppas den stannar nu 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s