Det börjar skönjas…

En resa av något slag inom en hyfsat nära framtid ligger och lurar i bakhuvudet. Jag har ringat in vart jag vill åka, vilken period jag skulle kunna åka (en ganska bred period för vet inte hur det ser ut med åtaganden som måste avklaras innan dess) samt lite hur rutten dit skulle kunna se ut. Jag vet inte varför det liksom tar emot. 

Dels är det väl lite pandemisituationen, man (läs jag) är så pandemiskadad att man nästan ställt in sig på att aldrig kunna resa någonstans igen till den punkt där det börjar kännas läskigt och riskabelt att resa någonstans alls utanför sin hemstad, jag har faktiskt inte lämnat Stockholm på typ 18 månader nu vilket betyder att det verkligen är dags. 😂 Och det har gjort att jag liksom ställt in mig på att det inte kommer ske, så nu måste jag typ peppa mig igen. Trots att jag inte gjort annat i minst ett år nu. Fast då var det liksom med insikten att det inte skulle bli av än på ett tag. Det kändes inte aktuellt.

Jag har i alla fall tagit reda på vad man behöver skaffa och göra innan avresa. Jag har kollat flyg (kan flyga till Milano, yay, så kanske jag hinner med ett snabbt återseende av mitt kära Milano innan jag drar vidare till den egentliga destinationen. :), men inte bokat något än. 

Här blir jag alltid lite villrådig. Vad ska man boka först? Flyg, medan det finns biljetter kvar? Boende så man vet att man har någonstans att bo? Jag fick i alla fall min flygbussbiljett förlängd idag, köpte av någon anledning en för en tid sedan men den förfaller imorgon, varpå jag frågade dem om den gick att förlänga då den inte var returnerbar pga rabatt, vilket de så generöst gjorde ☺️ så resan till Arlanda är också fixad, haha! 

Det är bara det där med att komma till skott. Jämföra lite boendealternativ. Egentligen är det kanske bäst att boka hotell först då de ofta är avbokningsbara numera, vilket inte flygbiljetten är, utan bara ombokningsbar… under tiden jag väntar på att avklara det som ska fixas innan samt jobb, vi väntar bland annat ett lass med böcker till förlaget, så kan jag peppa mig lite till hehe. För att inte nämna att jag hinner vänja mig vid tanken. 🙂

De senaste dagarna har jag haft flera jobb som jag blivit så nöjd med, och även fått positiv feedback på, vilket känns jättekul. Fick även ett erbjudande att börja fota mer dagfoto, något jag redan gjort i väldigt liten skala, men nu börjar jag bli tveksam. Mina dagar blir så himla stressiga när jag ska klämma in ett till jobb eller två, min dagliga motion uteblir för den blir svår att hinna med när man är tvungen att sitta hela dagen vid datorn och redigera, och alla rutiner går åt pipsvängen. Jag börjar handla färdigmat istället för att laga mat själv, bara det är ju ohållbart. 😀 Allt blir liksom lidande av det, utom saldot på kontot, hehe. Men jag har ju så jag klarar mig, så det känns ju ganska onödigt egentligen. Jag tror jag blir vid min läst. 🙂 Trivs så bra med min tillvaro ändå så känns som det enda uppenbara svaret.

/Katarina

Milano senast jag var där, sommaren -19. Tre landmärken i ett:
Spårvagnar, Castello Sforzesco i bakgrunden och Porta Sempione med den fina bågen
(vad kallar man dem på svenska?)
Annons

6 reaktioner till “Det börjar skönjas…

 1. Förstår den dubbla känslan inför att resa. Som om det liksom inte går. Själv nöjer jag mig med att hoppas på ork för ett par dagar på spa i vår. Helt sjukt hur lite energi jag har. Tar på tålamodet. Men troligen är det bara hjärntrötthet (har tagit prover och allt är ok) så då är det ”bara” att göra saker i lugn takt.
  Hoppas du får ihop en riktigt mysig resa.🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja lite så, man ser så många problem man aldrig behövde tänka på innan så det känns nästan oöverstigligt. 🙂
   Åh vad jobbigt. Hpppas det blir bättre snart 🙂 du skulle nog behöva lite semester du med ❤️ inte göra något alls ett tag liksom.
   Tack, hoppas det med 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s