Året som gick

Nu var det ett tag sedan senast, men så värst mycket har egentligen inte hänt, därav frånvaron. Jobben gick på högvarv hela hösten till november som var lite lugnare och nu i december är det väldigt tyst på jobbfronten. Så tyst att jag blev själaglad när det var en mäklare som hörde av sig idag. Jag hade redan räknat bort december. 😅

I slutänden blev det dock inget jobb, kunden ville vänta till efter jul. Jag tillbringar dagarna med att fundera på julklappar, äta och promenera massor.

Inför nästa år är jag beredd på lite vad som helst. Som bostadsmarknaden ser ut är det väldigt svårt att sia om något alls. Men den där lilla fina preliminärskattsuträkningen skall ändå göras, vilket jag har gjort, men kan ju justera den om man börjar misstänka att den är helt åt skogen. Mycket av utgången inför nästa år, tror jag, beror på vart boräntorna tar vägen. Det i kombination med bostadspriserna… potentiellt explosiv kombo. De senaste åren var gynnsamma för både säljare och (verkade det) köpare, nu är läget ett annat. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta året. Det rullade mest på, även om i ganska högt tempo, vilket var ganska skönt efter hur omtumlande det varit de två åren dessförinnan. Jag har haft mycket jobb och ägnat en hel del tid åt att planera för framtiden. 

Jag tror framtiden mer än nuet har varit mitt fokus för i år. Jag förbereder mig på den, fysiskt och mentalt, jag tänker på den, men jag är inte riktigt redo att ta steget in i den förändringen än känns det som. Faktiskt skulle det vara rätt skönt om allt fick rulla på som nu några år till. Utan förändringar helst. Men livet är ju sällan sådant, så jag förväntar mig inte det. 

Jag är så tacksam för att jag fick chansen, där 2020, att byta bana i yrkeslivet, för det var precis vad jag behövde för att återfå balansen i livet, glädjen i att arbeta och en slags hopp om livet för att inte glömma att det gynnade min hälsa på flera plan. Nu när jag ser tillbaka känns det inte ett dugg lockande att någonsin återgå till det slags arbete jag hade innan. Jag är också tacksam för att jag, under samma år, mitt i sorgen efter min mamma som plötsligt gick bort det året, hittade ett sätt att se framåt och något nytt att jobba emot. Jag tror det var till stor hjälp. Det kanske verkar konstigt att fortfarande prata om 2020 två år senare, men det året var avgörande för mig på så många plan och effekterna av det är fortfarande närvarande även två år senare.

Inför en lågkonja har jag faktiskt tittat på lite olika sätt att hitta fler inkomstkällor, och t.o.m. sökt två jobb, båda fotorelaterade och båda inom något jag skulle kunna fixa både med tanke på erfarenhet och teknisk utrustning. Beroende på hur året börjar nästa år kanske jag intensifierar sökandet, eller inte. Just nu kollar jag mest på möjligheten att fördela mina ägg på fler korgar. Man vet ju heller inte om det ens kommer finnas några sådana jobb nästa år…

Hur ser era planer för det kommande året ut?

Annons

5 reaktioner till “Året som gick

 1. Ja bostadsmarknaden blir svår att förutspå under de närmaste åren, men fortsätter räntorna att stiga och säljare inte vill sälja för billigt, kan det nog innebära att det blir lite stiltje där, så det är nog inte fel att se efter andra möjligheter till inkomstkällor.
  Själv har jag inga direkta planer alls utom Teneriffa, som jag hoppas ska bli av under nästkommande år och att inget mer kommer emellan nu 😅

  Gillad av 1 person

  1. Precis, det är så jag tänker med. Så känns liksom klokt att åtminstone se över andra möjligheter.
   Ja det förstår jag, ska bli så himla spännande att följa sökandet. 😊 hoppas ni hittar vad ni söker och att allt går smidigt därifrån. :)🤞

   Gillad av 1 person

 2. Jag är så efter i tiden. Begriper inte att det snart är jul. Ett nytt år. Vet inte vad som hänt.😆
  Jobbmässigt hoppas jag balansera extrajobb och företagande lite jämnare år 2023. Att uppdragen ska bli något fler än nu i år. Men det vågar jag inte räkna med, bara hoppas på.
  Förstår att du kikar på något som kan ge en fast inkomst. Utan extrajobbet hade jag inte fått ihop det. Men passen är begränsade så det hade aldrig räckt med endast det heller.
  Vissa år sätter sina spår. Jag kan förstå det. Och även om de inte ligger nära i tid, ligger de nära i känslan.❤
  Jag hoppas på ett stabilare 2023 men med världsläge, ekonomin, är förhoppningarna små att det blir så, redan då…

  Gillad av 1 person

  1. Förlåt för sent svar! Nej, visst har det gått undan? Nyss var det sommar liksom! 😅
   Jag skulle vara själaglad om det fick fortsätta som i år, eller iaf nästan, men det vågar jag inte riktigt tro på. Hoppas du lyckas balansera på ett sätt som känns mest tillfredsställande.
   De gör ju det, vissa år och händelser kommer nog alltid vara lite extra närvarande.
   Jaa, det hade varit fint, om det inte blev så illa som alla verkar förutspå, men som du säger, chanserna är nog små. Vi kanske bara får bita ihop, kämpa på och hoppas att det inte blir för långvarigt.
   Jag reflekterade över det i en fbgrupp nyligen, att jag visst missade lågkonjunkturerna både på nittiotalet och nu senast den runt 2008, vid båda tillfällena var jag lyckligt ovetande om att det ens pågick nån lågkonjunktur/finanskris. Man önskar denna skulle påverka en lika lite, lol. När man säger det så låter det ju helt ofattbart, men så var det. Jag minns till och med nittiotalet som ganska positivt. Och vid den andra var jag ju i Italien och där har det ju liksom varit kris sedan eurons inträde, så det var kanske ingen större skillnad. 😅😅

   Gillad av 1 person

   1. Nittiotalets konjunkturläge var jag för ung för att förstå då, men vi läste om det under utbildningen (socionom) och ändå gjorde jag som du, och missade 2008. Hade fast jobb, liksom mannen, så god ekonomi för oss båda och vi åkte till Maldiverna med vänner.☺️ Hade varit fint att vara lyckligt ovetande nu med, men gissar att det är större nu, värre. Svårare…? Ja, jag antar det. Men har inte en aning.😌

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s