Omtumlad

Det är mycket som händer just nu, inte relaterat till corona, utan i familjen och jag försöker verkligen att inte stressa upp mig för mycket över det utan bokstavligen ta en sak i taget. Istället distraherar jag mig med jobb, det funkar bra för att inte grubbla för mycket och vältra sig i negativa tankar i alltför hög utsträckning.

De vanliga jobben fortsätter som vanligt och nu har jag även haft ett par porträttfotograferingar, senast igår med Johan som jag fotat tidigare. Alltid kul när man får äran av återkommande uppdrag. Jag vet inte om det är på grund av den långa bortavaron från porträtt eller att jag bara känner mig mer kreativ nu utan brödjobbet som hägrar över en. Men vi hade en jättebra fotografering, och både vädret och tekniken samarbetade. 🙂 Jag som en tid haft svårt att tänka ut lämpliga locations (antingen förstrött eller för stressad) kom med ens på hur många som helst under en kort promenad, så miljöer saknades då inte. Här följer ett urval.

Gillar reflektionerna från paraplyet i glasögonen 😀

Det var riktigt roligt, och dessförinnan hade jag en annan liten fotografering som dock avbröts i förväg av ett samtal från sjukhuset…

Här är i alla fall ett par bilder från den.

En helt annan stil men väldigt roligt och intressant att hitta en ljussättning som fungerade inomhus för mer än bara vanligt porträttfoto med fokus på motivet. 🙂

Så nu har porträttfotografen i mig vaknat och vill bara fota meeer!

Bland de vanliga fotograferingarna har det varit mycket osäkerhet pga det ostadiga vädret i stockholmsregionen, men de flesta fotograferingar har kunnat genomföras, vilket känns skönt.

Här är ett par av höjdpunkterna.

Hoppas ni mår bra och är friska.

Annons

10 reaktioner till “Omtumlad

 1. Så fina bilder. Njuter.❤
  Trist när det är trassligt privat. Då kan verkligen stunder med ett kreativt jobb som man kan få ”fly” in i vara värdefullt.
  Längtar efter att vara helt ledig trots flera nya spännande uppdrag som är på väg in. En veckas jobb tiill sedan så.🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla du! 🙂 ❤️
   Jaa, det är lite tufft just nu, och ibland behöver man bara distrahera sig ett tag. Kreativitet har alltid varit en bra verklighetsflykt för mig med.
   Åh det förstår jag, efter allt strul du haft den senaste tiden. Själv har jag upptäckt att jag inte ens är speciellt sugen på semester. 😄 dels för att det är nu jobben finns, dels finns det inte mycket kul att göra i sommar eller resor, och dels så gör jag ju redan det jag brukade längta efter att få göra på semestern, då när jag jobbade. 🙂 Hoppas du får en fin semester. Blir det hemester för dig med eller ska du någon trevlig stans?

   Gillad av 1 person

   1. Ja, att längta efter semester är en rätt bekant känsla. Men denna sommaren längtar jag inte bort från något, utan till en paus bara. Och det är så skön känsla. Så jag har ”bara” ledigt i två veckor.🙂
    Det blir hemester. Troligen någon hotellövernattning i Halland bara för att komma bort lite.

    Gillad av 1 person

   2. Vad skönt, jag längtar inte heller bort egentligen, men saknar italien lite. Inte som att jag flyr från något för en gångs skull, jag är bara van att återse det med jämna mellanrum 🥰 Vila behövs helt klart, speciellt efter den här våren, som har varit påfrestande på många plan för de flesta. 🙂 Ja, vad skoj, ibland kan det ju vara kul att bara se något nytt även om det inte krävs så stora åthävor för det.

    Gillad av 1 person

 2. Så fina bilder du tar! Skulle gärna ta författarporträtt med dig! ❤

  Tråkigt att höra om trassligheterna. Hoppas du hittar din väg genom dem. Genom linsen ser din värld fantastisk ut i alla fall.

  Ta hand om dig och fota vidare.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla du, vad kul att höra! Det vore jätteroligt. Bara att höra av dig om du vill så bokar vi in något. 🙂
   Ja, det är väl något alla går igenom vid någon punkt i livet, det har bara gått så snabbt de senaste tre månaderna. Ja den är verkligen en tröst mitt i eländet, att ha något som skänker en glädje även i perioder som dessa.
   Tack fina du, och detsamma!
   Kram!

   Gillad av 1 person

 3. Jättefina bilder! 🙂
  Själv försöker jag ha lite semester nu, för det är ju ganska lugnt på förlagssidan och man måste ju inte göra precis allt man planerat att hinna med under sommaren heller 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack snälla du! 🙂
   Ja det gör du rätt i, och precis, en del saker kan man ju göra till hösten med, det är ju inte meningen att semestern ska bli ngt slags arbetsläger… 😀 Då blir det ingen vidare semester. Fast förstår att det lätt blir så när man har hus som ska skötas om osv.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s